آموزش, معرفی محصولات

آموزش نگهداری از خودرو در تابستان و بهار

آموزش نگهداری از خودرو در تابستان و بهار

امروز به همراه تیم اتوکلیک دیتیلینگ، سعی کردیم آموزشی متفاوت اما کاربردی برای شما تهیه کنیم. با خواندن این مقاله آموزش نگهداری از خودرو در تابستان و بهار را یاد میگیرید. این آموزش میتواند به شدت کاربردی و مفید باشد. با چند روش ساده می آموزیم که در فصل بهار و تابستان چگونه از ماشین خود مراقبت کنیم تا از آسیب های احتمالی جلوگیری کنیم. همچنین نکات ایمنی و آتش سوزی خودرو و نحوه ی برخورد با چالش های تابستانی که ممکن است برای خودرو اتفاق بیفتد را یاد میگیریم. پس تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

بررسی موارد مهم نگهداری از خودرو

برای اینکه بتوانید اصول رانندگی را رعایت کنید و ایمن و سلامت برانید، میبایست برخی از موارد مهم در اتوموبیل را بررسی کنید. با رسیدگی به اجزائ مختلف خودرو میتوانید از آسیب های احتمالی جلوگیری کنید و خودرویی سالم تر داشته باشید. همچنین اصول نگهداری از خودرو در فصل های گرم و سرد را بیاموزید.

"بررسی

کنترل روغن اتوموبیل

با آغاز فصل تابستان و گرم شدن هوا، روغن موتور، جعبه دنده و دیفرانسیل ماشین از نوع زمستانه است که باید تعویض گردد. در کل روغن موتور در خودرو از مواردیست که باید همیشه مورد کنترل قرار بگیرد. اما در فصل گرم باید بیشتر رسیدگی کنید تا به پایین دمای موتور کمک کنید. همچنین استفاده از ضدیخ مناسب میتواند کمک چشمگیری به عملکرد موتور کند.‌

مراقب بدنه اتوموبیل خود باشید

در فصول گرم برای مراقبت از بدنه خودرو در برابر داغ شدن، آفتاب سوختگی و… باید جای پارک مناسب پیدا کنید. سعی کنید همیشه در سایه پارک کنید یا چادر مخصوص بر روی خودرو بکشید تا از آفتاب مستقیم در امان باشد. در این فصول خرید واکس بدنه خودرو یا خرید سرامیک بدنه خودرو میتواند مفید باشد. زیرا این لایه های محافظتی میتوانند جلوی آسیب های محیطی را بگیرند. برای داشبورد نیز میتوانید از واکس داخل خودرو استفاده کنید تا در برابر اشعه ی ایکس آسیب نبیند.

مراقب بدنه اتوموبیل خود باشید

سیستم تهویه و سرمایشی خودرو

با شروع فصل گرم، تحمل گرمای طاقت فرسای تابستان برای افراد غیرممکن است. همچنین ممکن است بر اثر گرمای زیاد دچار گرمازدگی یا بیماری های دیگر شوید. در این شرایط باید سیستم سرمایشی و تهویه ی خودرو را معاینه کنید. تا اگر نیاز به تعمیر یا تعویض قطعه داشت به مشکل برنخورید. استفاده از سیستم سرمایشی در فصول یا شهر های گرم برای خودرو نیز مفید است.

تسمه پروانه را چک کنید

تسمه پروانه باید به ازای هر 8 هزار کیلومتر یا 10 هزار کیلومتر تعویض گردد. به این نکته توجه کنید زیرا ممکن است دچار پوسیدگی، پارگی یا ترک شده باشد. در صورت عدم توجه به این نکته ممکن است خسارت های سنگینی به خودرو وارد کند.

بررسی سوخت خودرو

به دلیل استفاده از سیستم سرمایشی ممکن است سوخت خودرو زودتر از فصل های دیگر به اتمام برسد. در کل باید به سوخت توجه داشته باشید و تا قبل از قرمز شدن چراغ سوخت و هشدار آن سوخت گیری کنید. این نکته به طول عمر خودروی شما کمک میکند.

بررسی سوخت خودرو

تنظیم فشار تایر

دقت داشته باشید که با تغییر فصل لاستیک های خودرو را بررسی و معاینه کنید‌. حفظ فشار هوای مناسب میتواند از دیگر مسائل آسیب زننده جلوگیری کند. تنظیم فشار تایرها میتواند در جلوگیری از هرز سوخت، عملکرد موتور و دیگر عوامل موثر باشد. علاوه بر این نکته باید یک لاستیک زاپاس در پشت اتوموبیل خود داشته باشید.

سلامت لاستیک ها را در نظر بگیرید

سلامت لاستیک های خودرو را همیشه در الویت است. باید لاستیک ها را معاینه کنید تا دچار پوسیدگی نشده باشند. بخصوص به هنگام مسافرت و مسافت های طولانی خارج از شهر. در فصل تابستان تایر ها منبسط میشوند و خطر ترکیدن آنها افزایش میابد. در نتیجه حتما سلامت لاستیک ها و تایرها را بررسی کنید.

معاینه سلامت رادیاتور

در فصول گرم و سرد باید قبل از ریختن ضد یخ، ترموستات، پمپ آب، شیلنگ ها و رادیاتور را بررسی کنید. ابتدای مسیر گردش ضدیخ را بشویید. سپس بدنه ی بیرونی را با شوینده ی مخصوص بشویید تا هوا به راحتی در میان پره های رادیاتور در جریان باشد.

سلامت لاستیک ها را در نظر بگیرید

مخزن شیشه شوی را فراموش نکنید

از آنجایی که این مخزن در نزدیکی موتور قرار دارد ممکن است در فصل تابستان به شدت داغ شود. همچنین بر اثر گرمای زیاد شکننده، خشک و خراب میشود. پس در تمام فصول به ویژه تابستان حواستان به مخزن شیشه شوی باشد.

ترموستات را باز نکنید

این یک اشتباه رایج است که گاها افراد مرتکب میشوند. ترموستات از ضروریات خودرو در فصل تابستان است. وظیفه ی آن به تعادل رساندن دمای موتور و خنک کردن آن است. همیشه حواستان به سلامتی ترموستات خودرو باشد. این یکی از موارد مهم نگهداری از خودرو در تابستان و بهار میباشد.

آمپر خودرو را بررسی کنید

اگر در فصل گرم یا منطقه ای گرم قرار گرفتید. آمپر خودرو را بررسی کنید. در حین رانندگی باید حواستان به آمپر باشد تا خودرو جوش نیاورد. بخصوص در شلوغی و در فصل تابستان که این اتفاق زیاد میفتد. همچنین به هنگام سفر در فصل تابستان ، در جاده های سربالا، در مسافت های طولانی، آمپر را مدام چک کنید. اگر آمپر از حد مجاز خود بالاتر رفت، اتوموبیل را متوقف کنید اما خاموش نکنید. با حفظ تمامی نکات ایمنی برای پایین آمدن آمپر تلاش کنید.

 

معاینه سلامت رادیاتور

مراقبت از باتری خودرو

عمر باتری های خودرو بین ۲ تا ۵ سال میباشد که این تفاوت به کیفیت و نگهداری از باتری بستگی دارد. دمای بالا و ضربه و لرزش ها میتوانند باعث خرابی باتری شوند. از محکم بودن جای باتری مطمئن شوید و سالیانه آن را معاینه کنید.

آتش سوزی خودرو

یکی از ترس های رانندگان آتش سوزی خودرو آنهاست. باید به شما بگویم که در کل نگران نباشید، این حادثه یکی از مواردیست که به ندرت اتفاق میفتد. تنها مسئله ای که به شما کمک میکند جمع آوری آگاهی و ایمنی برای اتوموبیل شماست. ابتدا باید بدانید که چه عواملی سبب آتش سوزی خودرو میشوند، سپس با راهکارها و مسائل ایمنی آن آشنا شوید. با ما همراه باشید تا این اطلاعات را در اختیار شما بگذاریم.

آتش سوزی خودرو

علت آتش سوزی ناگهانی خودرو

  1. نقص فنی خودرو یکی از مهم ترین عوامل آتش سوزی های خود به خود خودرو است.
  2. داغ شدن بیش از حد موتور میتواند در فصل تابستان اتفاق بیفتد.
  3. مشکل کابل ها یا سیم های الکتریکی.
  4. نشتی در سیستم سوخت.
  5. وقوع تصادفات شدید.
  6. تعمیرات ضعیف یا ناقص خودرو.
  7. این عوامل میتوانند در آتش سوزی ناگهانی خودرو موثر باشند.

علائم آتش سوزی خودرو

علائمی وجود دارد که نشان میدهد که خودرو چه موقع بدون هیچ تصادف یا حادثه ای آتش میگیرد. علائمی مانند:

  1. سطح بنزین یا سوخت به سرعت تغییر میکند.
  2. به سرعت دمای موتور افزایش میابد.
  3. فیوز ها پشت سر هم دود میکنند.
  4. اگزوز صدای بلندی میدهد.
  5. ناگهان خودرو داغ و داغ تر میشود.
  6. نشت سوخت پیدا میکند.
  7. دود کردن عجیب و غیر منتظره خودرو.
  8. بوی پلاستیک سوخته در ماشین می آید.

بهتر است با دیدن هرکدام از این علائم از خودرو فاصله بگیرید و دور شوید.

علائم آتش سوزی خودرو

اگر ماشین آتش گرفت چه کنیم؟

اگر خودروی شما آتش گرفت یا علائم آتش سوزی را در آن متوجه شدین به نکات زیر عمل کنید:

  1. از خودرو خارج شوید و به سرنشینان کمک کنید تا از خودرو خارج شوند. قفل تمام درها و پنجره ها را باز کنید.
  2. تا حد ممکن از خودرو دور شوید. یک خودرو حاوی مایعات اشتعال زا است. ممکن است پس از مدتی منفجر شود. پس تا جایی که میتوانید از خودرو دور شوید و به بقیه هشدار دهید.
  3. اگر مهارت استفاده از کپسول آتش نشانی را دارید، میتوانید از آن استفاده کنید. دقت کنید که شرایط ایمن باشد و سریعا به آتش نشانی اطلاع دهید.
  4. کاپوت یا صندوق عقب را به هیچ عنوان باز نکنید این کار بسیار خطرناک است. ممکن است شعله آتش به سمت شما شعله ور شود و دستان یا صورتتان را بسوزاند.
  5. با آتش نشانی و پلیس راهنمایی رانندگی تماس بگیرید. پلیس باید در تمامی مراحل حضور داشته باشد، تا ترافیک و دیگر مسائل را کنترل کند.
  6. به بیمه کننده ماشین خود اطلاع دهید تا در جریان حادثه قرار بگیرد و کارشناسی برای ارزیابی خسارت وارد شده به محل اعزام کند. برای دریافت خسارت، از طرف شرکت بیمه باید ارزیابی شود.

اگر ماشین آتش گرفت چه کنیم؟

سخن پایانی

در این مقاله آموزش نگهداری از خودرو در تابستان و بهار را آموختیم. همچنین میدانیم که باید بر تمامی اجزای خودرو کنترل داشته باشیم. رسیدگی به قسمت هایی همچون روغن موتور، سیستم تهویه و سرمایشی خودرو، تسمه پروانه، بررسی سوخت و سوخت گیری صحیح، تنظیم فشار تایر، معاینه سلامت لاستیک ها، معاینه ی سلامت رادیاتور، پر کردن مخزن شیشه شوی، حفظ ترموستات، بررسی آمپر خودرو و مراقبت از باتری واجب است.

علاوه بر این نکات، یکی از حوادث رایج در فصول گرم آتش سوزی خودرو است؛ که بهتر است مهار و موارد ایمنی آن را آموزش ببینید. برخی از این آتش سوزی ها به صورت خود به خود اتفاق میفتد. در این مقاله می آموزیم که علت آتش سوزی ناگهانی خودرو چیست؟ همچنین علائم پیش از آتش سوزی و رعایت اصول ایمنی را آموختیم. با خواندن این مطالب سطح آگاهی شما در این باره بیشتر شده و میدانیم که در چنین شرایطی  اگر ماشین آتش گرفت چه کنیم؟ سپاس از اینکه تا پایان این مطلب همراه تیم فروشگاه اینترنتی اتوکلیک بوده اید.

امتیاز یادتون نره😍😎

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *